vrijdag 9 april 2010

siliconenkit

Siliconenkit 
Geschikt voor alle verbindingen die u ook met sanitairkit kunt maken maar dan in droge ruimtes, is minder elastisch dan sanitair-kit.

producteigenschappen
Foby Siliconenkit is een gebruiksklare, krimpvrije één-componentige siliconenkit op basis van polysiloxanen. Omdat Foby Siliconenkit na verharding in een groot temperatuursgebied ( - 50 °C - + 150 °C) zijn elasticiteit behoudt, is het produkt onder de meest uiteenlopende omstandigheden inzetbaar. Het produkt is UV-bestendig. De maximaal toelaatbare duurzame vervorming is 25%.

Toepassingsgebieden
Foby Siliconenkit is een sanitair ingestelde kit en dus uitermate geschikt voor toepassingen in douches , badkamers, toiletten en andere natte cellen. Foby Siliconenkit hecht uitstekend op alle glasachtige ondergronden zoals glas, keramische tegels, emaille en porcelein en is dus erg goed toepasbaar als voegvulling in aansluitingen en dilataties van tegelwanden en vloeren. Daarnaast wordt ook een goede hechting verkregen op de meeste verfsoorten en diverse metalen, hout en kunststoffen. Op beton, steen of marmer dient men eerst een primer te gebruiken. Het produkt is niet overschilderbaar.

kunt dan voorzichtig met een scherp (afbreek-)mesje de kit doorsnijden tussen waar het wel en niet moet blijven zitten, en met je vingers de kit "wegrollen".
Zit het erg vast dan kun je bijv een ijslollystokje gebruiken, dat krast niet (of in elk geval nauwelijks) en spaart je nagels...


MERKEN
Sanikit
Foby
Bison
progold

Ongevoelig voor schimmel
Waterbestendig
Chemicalienbestendig
-50C tot 150C

De ondergrond moet goed droog, schoon en stof-, roest- en vetvrij zijn.

Silicone is een polymeer waarin de keten gevormd wordt door een vaak als anorganisch beschreven binding: de keten bestaat uit afwisselende silicium- en zuurstof-atomen. Het zuurstof-atoom heeft geen vrije bindingen meer, silicium echter wel. Aan het silicium-atoom bevinden zich organische substituenten. De formule van het polymeer kan dan geschreven worden als: [-SiRR1-O]n. De twee organische substituenten aan silicium kunnen, maar hoeven niet, gelijk te zijn. Om die reden wordt de notatie RR1 gebruikt. Veel gebruikte substituenten zijn:
-CH3 methyl
-C2H5 ethyl
-C6H5 fenyl (benzeenring met één H minder)

Siliconenlijm is een lijm gemaakt van silicium en zuurstof (silicone). De lijmverbinding komt tot stand door water (vocht in de lucht) wat reageert (polymerisatie) met de silicone.
Wordt het lijmvlak van de lucht afgesloten bijvoorbeeld door te dikke lijm of geen luchtdoorlatende materialen, dan hardt de lijm niet uit. Het water (vocht in de lucht) kan dan niet meer bij de lijm komen. Om dit probleem op te lossen wordt soms een tweecomponenten siliconenlijm toegepast.
Toepassingsgebieden zijn :
Constructielijmen (glad, waterafstotend, flexibel, temperatuur en waterbestendig)
Glas

Bij het werken met siliconenkit komt een soort van 'azijnlucht' vrij. Deze 'azijnlucht' is niet schadelijk voor de gezondheid. Na ongeveer 48 uur is de kit uitgevulkaniseerd en verdwijnt de zure lucht. De kit is wel brandbaar, dus let goed op bij bijvoorbeeld het afbranden van oude verflagen. Houd er ook rekening mee dat deze kitsoort moeilijk overschilderbaar is. Siliconenkit houdt wel op grondverf.
Siliconen

Waar komt het vandaan?
Siliconenlijm is een lijm gemaakt van silicium en zuurstof (silicone). De lijmverbinding komt tot stand door water (vocht in de lucht) wat reageert (polymerisatie) met de silicone.

Waar wordt het voor gebruikt?
- Sanitairkit 
Extra elastische siliconen kit met daarin een schimmelwerend middel verwerkt. Gebruiken in alle vochtige ruimtes, badkamers, toiletten, bijkeuken, keuken. 
Leverbaar in doorzichtig, wit, grijs, zwart, jasmijn (crème) 
Sanitairkit wordt toegepast in:

Alle hoeken in tegelwerk (hoekverbindingen in tegelwerk in natte ruimtes mogen NOOIT gevoegd worden maar MOETEN ALTIJD GEKIT worden. 
Verbinding bad - tegelwerk Aansluiting toiletpot - vloer 
Aanrechtblad – tegelwerk 
Aansluiting wastafel – muur Sanitairkit kan niet geschilderd worden. 
Sanitairkit kan niet gebruikt worden voor het maken of repareren van een aquarium, de schimmel werende middelen kunnen giftig zijn voor de vis.
- Siliconenkit 
Geschikt voor alle verbindingen die u ook met sanitairkit kunt maken maar dan in droge ruimtes, is minder elastisch dan sanitair-kit. 


- Aqua seal kit 
Siliconen kit speciaal geschikt voor het verlijmen van glasplaten tot aquaria, zonder schimmelwerende middelen en met extreem goede hechting op glas. 


- Butyleen kit 
De ouderwetse variant van acrylaat kit. Heeft geen hardingsproces, blijft dus zeer lang bijna vloeibaar. Hecht uit door het vormen van een vlies op het oppervlak. Kan overschilderd worden. Blijft zeer lang vIoeibaar en kan zeer grote rek opvangen. 


- Glaskit 
Speciale kit op siliconen basis met extreem goede hechting op glas. Wordt gebruikt voor het kitten van de ruimte tussen het glas en de het kozijn. Overschilderbaar. 


- Acrylaat kit 
De kit voor alle naden en voegen in tussen houten delen. Overschilderbaar. Uithardend in ongeveer 24 uur. Voor licht schilderwerk neemt u witte acrylaat kit. Voor donker schilderwerk grijze. 


- Dilitatievoegkit 
Speciale kit voor het kitten van dilatatievoegen in metselwerk. Zeer sterke compacte, goed hechtende kit. 

- Tixophalt kit 
Speciale zwarte kit op bitumen basis. Hecht letterlijk op alles, ook op natte ondergronden. Kan alleen met thinner van de handen verwijderd worden. Geschikt voor kleine reparaties van daken, dakleer etc.

Waar is het te koop?
Bij bouwwinkels als Gamma en Praxis vind je siliconenkit voor bijvoorbeeld het voegen van badkamers. Ook bij de Action hebben ze siliconenkit (alleen doorzichtig)

Wat kost het?
Het verschilt per winkel en wat voor soort lijm het is.
Praxis/Gamma: ongeveer 5 euro
Action: 2 euro.
www.lak-verf.nl: 5,89

Merk:
Schonex: 14
Hoe kan je het bewerken?
Door het te verhitten. Boven de 150C wordt het vloeibaar.
Er bestaat ook siliconenverwijderaar.

Stap 1
Snij het laatste deel van de tube m.b.v. het stanleymes.

Stap 2
Schroef de spuitmond op de tube.

Stap 3
Snij de spuitmond scheef af. De breedte van de opening moet ongeveer gelijk zijn aan de breedte van de voeg.

Stap 4
Plaats de tube in het kitpistool.

Stap 5
Knijp in het handvat van het kitpistool. De spuitmond zal zich nu eerst vullen met kit. Stop als u de kit ziet.

Stap 6
Zet de spuitmond aan het begin van de te kitten rand.

Stap 7
Knijp in de handgreep van het pistool en trek tegelijk de spuitmond naar de andere kant.

Als u aan de andere kant bent gekomen:

Stap 8
Druk op de knop achter op het kitpistool, de kit stopt dan direct. Doet u dit niet dan komt er nog veel overbodige kit uit het pistool.

Stap 9
Smeer nu met een natte vinger, zeepsop of speeksel, de kitrand glad.

Stap 10
De resten kit die evt. aan uw vinger blijven zitten smeert u in een doek.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen